Štvrtá zastávka Red Bull X-Fighters 2013 v Japonsku


Bang.sk

xfighters japanJaponec Taka Higashino vyhral vo finále nad Tomom Pagesom a stal sa tak víťazom štvrtej zastávky Red Bull X-fighters World Tour v Osake v Japonsku.


Štvrté kolo tejto svetovej série sa nieslo v japonských tradíciách. Domáci jazdec Higashino bol do finále sprevádzaný podporovou vzrušeného publika. V ňom sa stretol s Francúzom Tomom Pagesom, ktorému sa mimoriadne vydarila piatková kvalifikácia, po ktorej sa stal aj favoritom na sobotné preteky. Všetci jazdci predvádzali úžasné, dych vyrážajúce kúsky. Ich skoky dosahovali dĺžku až 30 metrov a výšku 15 metrov.


Vo finále zažiaril práve 28-ročný Japonec, ktorému sa podarila životná jazda. Higashino vyrástol iba 15 minút od lokality, kde sa jazdilo (hrad Osaka), kam sa vrátil takmer po 7 rokoch jazdenia. Táto noc bola plná emócii a vďaka svojmu výkonu sa Higashino stal miestnym domácim hrdinom.


Vychutnajte si tie najlepšie zábery z Japonska 



Osaka výsledky: 1. Taka Higashino (JPN), 2. Tom Pages (FRA), 3. Adam Jones (USA), 4. Rob Adelberg (AUS), 5. Levi Sherwood (NZL), 6. Dany Torres (ESP), 7. Javier Villegas (CHL), 8. David Rinaldo (FRA), 9. Josh Sheehan, (AUS) 10. Daisuke Suzuki (JPN)

World Tour Standings: 1. Pages 325 points, 2. Adelberg 265, 3. Torres 245, 4. Sherwood 190, 5. Higashino 165, 6. Sheehan 110, 7. Jones 110. 8. Rinaldo 105, 9. Villegas 85, 10. Maikel Melero (ESP) 60.

Ďalšia zastávka je naplánovaná v rodisku Red Bull X-fighters, v Španielsku. Práve v madridskej koride Las Ventas bude 19.júla ako tradične jedna z najlepších atmosfér s akou sa môžme na športovom podujatí stretnúť.
Thomas Pages (FRA) - Action

Zdroj: redbull.com