Štvrtá zastávka Red Bull X-Fighters v Madride


Bang.sk

Štvrté kolo Red bull X-Fighters sa prakticky konalo v domácom prostredí! V Španielsku séria pôvodne začala v býčej aréne vo Valencii. Len o rok neskôr, sa súťaž preložila do Madridu. Slávna býčia aréna Las Ventas bola postavená v roku 1931, a hostila tento rok Red Bull X-Fighters už po desiaty krát! 25-tisícoví dav fanúšikov burácal pri extrémnych kúskov jazdcov, ktorí do svojich skokov dávali všetky svoje sily. Skákali backflipy, dopadávali bez držania a svojimi dych – vybíjajúcimi trikmi vyvolali aj niekoľko spontánnych mexických vĺn.



Španiel Dany Torres suverénne zvíťazil na historickom desiatom podujatí Red Bull X-Fighters v býčej aréne pred domácim publikom.

Iba pár týždňov po nepríjemnom páde v Ríme, s piatimi zlomenými kosťami, zaťal zuby a doma sa predviedol v plnej paráde. Vo finálovom rozstrele Dany skákal ako zmyslov zbavený. Až 32-metrové skoky do výšky 15 metrov nad zemou, dokonalé technické saltá na motorke a na záver špeciálny trik, ktorým postavil zo stoličiek aj inak rozvážnych rozhodcov. Svojho rivala Blakea Williamsa položil na kolená. Získal si všetkých rozhodcov a Williamsa predčil vo všetkých smeroch. Madridská býčia arena Las Ventas je pre freestyle motorkros (FMX) posvätná. Vo svete motoriek točiacich sa na nebi musíte vyhrať v Madride, aby ste sa zaradili medzi najlešpích jazdcov sveta. Po štyroch zástavkách svetovej série na čele kraľuje Nór Andre Villa, iba s minimálnym náskokom piatich bodov pred Nateom Adamsom (USA) a na tretie miesto sa po madridskom triumfe posunul práve Dany Torres (ESP). Ďalšia zastávka je na pláne 6. augusta 2011 v poľskej Poznani a celá svetová séria vyvrcholí v domovine FMX superstar Robbieho Maddisona v austrálskom Sydney 17. septembra.



Výsledky Red Bull X-Fighters 2011 z Madridu :
1. Dany Torres (ESP)
2. Blake Williams (AUS)
3. Josh Sheehan (AUS)
4. Maikel Melero (ESP)
5. Andre Villa (NOR)
6. Adam Jones (USA)
7. Javier Villegas (CHI)
8. Robbie Maddison (AUS)
9. Alastair Sayer (BOT)
10. David Rinaldo (FRA)
11. Nick Franklin (NZL)
12. Eigo Sato (JPN)

Zdroj: redbull.com, aktuality.sk
Foto: sport.sk
Video: youtube.com