Úchvatné plávanie so žralokmi


Bang.sk

ocean-ramseyDievčaťu menom Ocean Ramsey guráž rozhodne nechýba. Počas Valentína si dala rande s najobávanejšími predátormi oceánov a morí, so žralokmi.


Už meno tejto atraktívnej plavovlásky, Ocean, akoby ju predurčovalo k láske k vode a všetkým vodným živočíchom. Tento fakt potvrdzujú aj zábery, ktoré vznikli minulý týždeň na Havajských ostrovoch.


Mladá potápačka je na nich zachytená, ako bez klietky či akejkoľvek inej ochrany pláva bok po boku s týmito obávanými tvormi. Dokonca sa ich nebojí dotknúť, či priamo sa držať ich plutiev. Momenty, ktoré prežila v spoločnosti morských dravcov, označila za najkrajšie vo svojom živote.


Ako sama tvrdí, žraloky sú mimoriadne inteligentné zvieratá, ktoré sa stretnutiu s ľuďmi snažia prirodzene vyhnúť. Zároveň upozorňuje, že týmito zábermi nechce v žiadnom prípade nabádať druhých ľudí k tomu, aby sa jej nebezpečný kúsok snažili zopakovať. Odvážne dievča má s potápaním so žralokmi bohaté skúsenosti. Svoj prvý takýto zážitok absolvovala už vo veku 14 rokov.


Ocean v súčasnosti pracuje ako lektorka potápania a surfovania. O tom, že voda sa stala jej druhým domovom svedčí aj skutočnosť, že sama bez kyslíka dokáže pod hladinou vydržať neuveriteľných 5 minút a 45 sekúnd.


shark-rider

Pozrite si úžasné zábery zo stretnutia Ocean so žralokmi.



Autor: Michal Chudík
Video: youtube.com
Zdroj: aktuality.sk