Red Bull Zjazd na Kreche 2011


Bang.sk

V nedeľu 27. februára sa v Tatranskej Lomnici konala parádna akcia. Celkovo 256 lyžiarov a snowboardistov sa postavilo na štart pretekov s hromadným štartom v štýle Le Mans. Slnkom zaliate a ideálne zasnežené tatranské údolie prilákalo stovky pretekárov i divákov.
Red Bull Zjazd na Kreche sa prvýkrát uskutočnil v roku 2009 na Kasprovom vrchu v poľskom Zakopanom. Tento rok sa však preteky museli kôli nedostatku snehovej pokrývky presunúť na slovenskú stranu Tatier do Tatranskej Lomnice, ktorá ponúkala prvotriedne podmienky. Trať viedla zo Skalnatého plesa až do Tatranskej Lomnice, vzdušnou čiarou takmer 4 kilometre adrenalínu. Avšak ten, kto sa chcel pozrieť až do cieľa, musel najprv absolvovať 50 metrový šprint, nájsť správne lyže či snowboard, zapnúť sa a hľadať najrýchlejšiu cestu dole svahom. Motivácia bola celkom jednuchá - prvý v cieli je víťaz.

Najrýchlejším lyžiarom sa stal nakoniec Poliak Michal Klusak, na druhom mieste dolyžoval slovenský zástupca Ivan Bekeš a tretí v cieli bol Wojciech Szczepanik.
V kategórii snowboardov dominoval Jozef Gladczan Gasienica, druhý v poradí bol Marcin Bocian a na treťom mieste skončil Rafal Skarbek Malczewski.

Pozri video z tejto zaujímavej akcie..


Zdroj: redbull.sk
Video: redbull.sk
Foto: redbull.sk