Spartan Race Slovakia už tento víkend !


Bang.sk

Už tento víkend (1.9.2012) sa po prvýkrát na Slovensku koná unikátna akcia Spartan Race Slovakia 2012. Výzvu v podobe popredného svetového prekážkového preteku si samozrejme nemohol nechať ujsť ani Spartan EastLabs Team, ktorý Vám nižšie predstavíme.

Všetkým odvážlivcom ostáva do štartu Spartan Race Slovakia 2012 už iba 5 dní. Slovenského Spartan Race vo Vechci, sa zúčastnia aj príslušníci z rôznych útvarov Slovenskej Armády (asi najväčším prihláseným teamom budú “paragáni“ - príslušníci 5. špeciálneho pluku ASR zo Žiliny). Organizátori registrujú aj ďalšie teamy z vojenských útvarov, prihlásení sú príslušníci Polície SR, Colnej Správy SR, Požiarnych útvarov a chýbať nebude ani EastLabs Spartan Race Slovakia Team. Do Vechca však prídu aj príslušníci US Army dislokovaní v nemeckých posádkach, športovci z USA, Kanady, Českej republiky, Maďarska a Ukrajiny – je nepochybné, že Spartan Race Slovakia 2012 bude pretekom, kde si zmerajú sily aktívni športovci, profesionálni vojaci a policajti, amatérski hobby športovci, ale súťažiť budú aj obyčajní smrteľníci, ktorí vstali od televízora, počítača, aby urobili niečo pre svoje zdravie.

A ako bonus je tu pre všetkých známa výzva – ak 1. septembra 2012 vo Vechci, na Spartan Race Slovakia 2012 prekonáte čas šampióna Hobby Calla, je tu šanca získať priamo od neho prémiu 10.000 USD! Prekonáte ho?



Na tento boj sa tiež odhodlal už spomínaný Spartan EastLabs Team, ktorí má aktuálne 18 členov. Tak si ich poďme trochu bližšie predstaviť :

1. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Michaela KOVÁČOVÁ, Košice
Čo o sebe napísala: narodená 1988, športu sa venuje od 8. rokov, viac ako 9 rokov sa venovala parkurovému skákaniu na koňoch, 7 rokov sa aktívne venuje bojovým športom - je viacnásobná Majsterka Slovneska v štýloch full contact, low kick a K1, bronzová medailistka zo svetového pohára v Szegede 2008, najviac si cení štart na Majstrovstvách sveta v K1 v Macedónsku v roku 2011. Pôsobí aj ako medzinárodný rozhodca pre ringové športy na Majstrovstvách sveta, Európy, Svetových pohároch a Slovenských pohároch v kickboxe, je promotérkou profesionálnej ligy K1 a MMA, aktuálne pracuje na projekte MS cadetov a juniorov v kickboxe, ktoré budú v Bratislave od 8. do 15. septembra 2012. Opäť je v súťažnej príprave, avšak nie na boj v ringu.

2. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Ondrej ŠIMON, Košice
Čo o sebe napísal: na základnej škole sa venoval najprv trochu karate, potom 6 rokov hrával vodné pólo a trénoval a hral za ŠKP Košice. Od 18. do 22. rokov trénoval kickbox v Košickom klube Guard Steel Trans - podarilo sa mu kvalifikovať sa na Majstrovstvá Slovenska, kde získal druhé miesto za Slovenskou kickbox superstar Vladovi Idranyim v disciplíne Full kontakt Low kick do 81 kg. Momentálne beháva cca 11 km trikrát do týždňa, bicykluje cca 30 km a občas si ide aj zaplávať.

3. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Kateřina SEIDLOVÁ, Zvolen
Čo o sebe napísala: narodená 1992, určite ju poznáte zo súťaží – 5 rokov sa venuje fitness (aktuálne je v príprave na jesennú časť súťažnej sezóny), v minulosti 12 rokov sa venovala modernej gymnastike, popritom 4 roky hrávala futbal. V tomto roku zvíťazila na súťaži v halovom veslovaní, zvíťazila na crossfit súťaži (mala absolútne najlepší čas, porazil aj mužských kolegov), okrem športovania zvláda aj štúdium na Univerzite Mateja Bela – odbor trénerstvo.

4. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Patrik ADAMČIAK, Liptovská Sielnica
Čo o sebe napísal: narodený 1991, kondične cvičí od roku 2006 pod vedením trénera Ľuboša Maliňáka, posledné 2 roky súťaží v juniorských kategóriách športovej kulturistiky federácie IFBB, zatiaľ iba na Slovensku. Z iných športov zbožňuje golf a vo voľnom čase ešte pôsobí ako futbalový rozhodca v lokálnych súťažiach.

5. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Viliam KMEC, Ždaňa okres Košice
Čo o sebe napísal: narodený 1996, od ôsmich do štrnástich hral aktívne futbal, neskôr s futbalom prestal a začal posilňovať - prvý rok to bolo len dvíhanie činiek bez nejakých úspechov, ale postupne to začal brať poctivejšie, pridal kvalitnú stravu, rozumný tréningový plán a tak to robí aj v súčasnosti.

6. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Miroslav MURÍN, Rimavská Sobota
Čo o sebe napísal: v minulosti absolvoval súťaže v naturálnej kulturistike, no vzhľadom na zlú finančnú situáciu a zdravotný problém mal ročnú pauzu – nebola chuť, ani motivácia trénovať. Aktuálne je opäť v tréningu, nebojí sa žiadnej výzvy ani tej, akú má v podobe súťaže 2012 Spartan Race Slovakia.

7. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Ing. Martina NAMEŠPETROVÁ, Prešov
Čo o sebe napísala: narodená 1984, začínala s bojovými umeniami (karate, Jiu-jitsu), z ktorých "presedlala" na bodyfitness a kulturistiku. V súčasnosti sa venuje tlaku v ľahu na lavičke (tzv. raw benchpress) a crossfit-u. Na svojom konte má viaceré mimoriadne výsledky - 3x Vicemajsterka SR v Bodyfitness, Majsterka SR v kulturistike, 2x Majsterka SR v tlaku na lavičke, je absolútnou Majsterkou Európy v tlaku na lavičke (raw), víťazka C.A.F. Sport Games (crossfit).

8. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Michal PRISTÁŠ, Vranov nad Topľou
Čo o sebe napísal: narodený 1989, počas štúdia 8 ročného gymnázia začal s posilňovaním, kde sa postupom času začal sústreďovať na získavanie maximálnej sily. V roku 2011 presedlal na funkčné tréningy, CrossFit a beh, vďaka čomu sa zbavil 20 kíl zbytočnej hmotnosti. Špecificky na Spartan Race sa pripravuje od 23. júla 2012.

9. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Miroslav AMBROZ, Veľký Folkmar
Čo o sebe napísal: narodený 1994, so športom začínal ako futbalista za miestny klub, keď mal 12 rokov, o 2 roky objavil horskú cyklistiku (downhill) a tak sa futbalu venoval už iba okrajovo. V downhille absolvoval niekoľko kôl Slovenského pohára v roku 2010, bohužiaľ kvôli financiám to boli len priemerné výsledky - bicykel predal, kvôli finančným problémom v rodine prestal so súťažením a realizuje sa ako organizátor cyklistických pretekov. Momentálne pripravuje aj vlastný downhillový team, popri tom chodieva pár krát do týždna do posilovne, kondičku si udržiava pomocou behu.



10. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Mgr. Ladislav KORSCH, Stará Ľubovňa
Čo o sebe napísal: kto sa zaujíma o kulturistiku, meno Korsch musí 100% poznať. Laco však chce priaznivcom kulturistiky, ale aj laickej verejnosti dokázať, že aj kulturisti dokážu behať a podávať aj iné výkony – nielen dvíhať železo vo fitku. Laco je totiž komplexný športovec a chce to dokázať napriek tomu, že posledných 10 rokov sa venuje najmä kulturistike. Chce presvedčiť, že aj kulturista môže mať vytrvalosť, rýchlosť, výbušnosť, bojového ducha atď.

11. člen EastLabs Teau na 2012 Spartan Race Slovakia

Michal DŽUGAN, Veľký Folkmar
Čo o sebe napísal: narodený 1996, jeho záľubou je posilňovanie, v minulosti však hral futbal, jazdil na BMX, v zime lyžoval, turistika atď. Láka ho vojenský výcvik, jeho cieľom je stať sa profesionálnym vojakom, aj preto chce vyskúšať boj na Spartan Race Slovakia.

12. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Ľuboš ŠRÁMEK, Košice
Čo o sebe napísal: narodený 1992, 5 rokov sa aktívne venuje zjazdovej cyklistike(downhillu) a posilňovaniu, taktiež chodí behávať, plávať a robí popri tom aj iné odvetvia cyklistiky - XC či cestná cyklistika. V minulosti sa venoval aj bojovým športom (box, combat sambo, systema a ju-jitsu) momentálne sa pripravujem na vojenský výcvik a Spartan Race berie ako výzvu.

13. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Michal LAKATOŠ, Vranov nad Topľou
Čo o sebe napísal: športu sa v rôznych formách venuje od detstva - začalo to judom ešte na základnej škole, potom to bolo krátko Nin Jutsu a neskôr Wing Tsun, kde sa dopracoval k 9. žiackemu stupňu a certifikátu asistenta trénera. Bojové umenia vystriedalo kondičné posilňovanie, od roku 2010 pracuje ako osobný tréner. Približne rok sa orientuje na tzv. funkčný tréning, rovnako dlho sa venujem otužovaniu. Začiatkom roku 2012 založil zatiaľ neoficiálny otužilecký klub ĽadoBorci, Vranov n/T, ktorého cieľom je priviesť širokú verejnosť k otužovaniu tela a ducha a zlepšovaniu všeobecnej telesnej a duševnej kondície. Osvetu v tomto duchu sa snažím prinášať aj prostredníctvom Facebooku na stránke "Môj osobný tréner".

14. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Marek MARTINEC, Závadka nad Hronom
Čo o sebe napísal: narodený 1994, aktívne sa venuje cvičeniu 2,5 roka zo zámerom zúčastnit sa na kulturistickej súťaži. Športové začiatky boli na bicykli, postupne na freeridovom jazdení, ale po zlomenine nohy sa začal sa venovať dvíhaniu železa bez ktorého si nevie predstaviť deň. Taktiež trénuje 1x týždenne basketbal a reprezentuje školu, v detstve sa zúčastnil lyžiarskej súťaže, hokejových zápasov a taktiež plaveckej súťaže. Spartan Race je pre neho veľkou výzvou, lebo ho inšpirujú vojenské légie a v budúcnosti by chcel byť vojakom už len z toho dôvodu, že aj jeho otec je vojak a chcel by pokračovať v jeho šľapajách.

15. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Tomáš MACKO, Čičava, okr. Vranov nad Topľou
Čo o sebe napísal: narodený 1993, reprezentoval školu v rôznych športoch (hádzaná, futbal, basketbal, atletika), 3 roky sa venoval freestylu na bicykli, v súčasnosti sa venuje už iba posilňovaniu.

16. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Peter MARTIKÁN, Horná Štubňa
Čo o sebe napísal: narodený 1977, takmer 10 rokov pracoval v Zbore väzenskej a justičnej stráže SR, kde výborná fyzická kondícia bola samozrejmosťou – previerky vždy absolvoval s výborným hodnotením (zo 60 možných bodov získaval minimálne 54), vzhľadom na výsledky previerok pravidelne reprezentoval útvar na brannom preteku zboru(6 km beh, cross s prekážkami – 2 m bariéra, sieť, streľba na terč), aj majstrovstiev Zboru v biatlone. Má za sebou niekoľko civilných bežeckých pretekov, absolvoval aj Turčiansky amatérsky triatlon. Venuje sa plávaniu, kolieskovým korčuliam, aj posilňovaniu. Aktuálne už začal s prípravou na Spartan Race – kombinuje 12 km vytrvalostný beh s krátkymi behmi v lesnom teréne, posilňuje (kľuky, sed- ľahy, šplh na lane).

17. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Adrian BARTOK, Rimavská Sobota
Čo o sebe napísal: narodený 1993, aktívne sa už 3 roky venuje MMA (aj súťažne), od 15. rokov posilňuje, v minulosti 2 roky športovo plával za klub.

18. člen EastLabs Teamu na 2012 Spartan Race Slovakia

Jakub CSONTOS, Košice
Čo o sebe napísal: narodený 1994, posilňovaniu sa venuje aktívne asi rok a pol, bez súťažných skúseností. Dávnejšie sa venoval netradičným športom (parkour a freerun), ale kvôli zraneniu krížov v roku 2007 musel so športom prestať - vďaka posilňovaniu sa mu stav výrazne zlepšil. Spartan Race je pre neho výzvou, pretože som bol od malička fascinovaný prekážkovými behmi tohto typu, ktoré som ale mohol vidieť iba v TV. Neplánuje poraziť súperov, ale hlavne seba.



Bude to veľmi zaujímavé športové podujatie, na ktorom si medzi sebou zmerajú sily aktívni športovci, profesionálni vojaci a policajti, amatérski hobby športovci, ale aj obyčajní smrteľníci. Nenechajte si ho ujsť.

Zdroj: Spartan EastLabs Team

Galéria





Hľadať

Reklama