Výsledky: Spartan Race Slovakia 2012


Bang.sk

Na prvý pohľad úplne obyčajná obec Vechec sa cez víkend stala dejiskom svetového prekážkového preteku Spartan Race Slovakia 2012. Unikátne dlho očakávané preteky sa na Slovensku konali po prvýkrát. Takúto výzvu si nemohli nechať ujsť aktívni športovci, profesionálni vojaci a policajti, amatérski hobby športovci, ale aj obyčajní smrteľníci, ktorí si chceli splniť svoj ciel a prekonať samých seba.

Jedným zo spartanov, ktorý zažil peklo na vlastnej koži bol aj Michal Pristaš. Celú atmosféru preteku Vám priblíži vo svojej výpovedi.

1. september 2012 o 20:45 - Spartan Race, pochopíš až v cieli. Tak ... pochopil som. Po noci, keď som sa pár krát zobudil na zlý sen (že som počas preteku zablúdil) a nervóznom štarte takmer z konca štartoviska, som mal na trati 2012 Spartan Race Slovakia v hlave iba jedinú myšlienku. Kde je koniec? Organizátori si pre nás na „rozohriatie“ pripravili celkom peknú spŕšku terénnych nerovností, vody, blata, ťahania ťažkých vriec, pneumatík, ale aj cementových predmetov guľového tvaru hore kopcami, preskakovanie stien, brodenie blatom a aj ťažké výbehy (alebo skôr výšľapy) do kopcov, čím nás (teda aspoň mňa) pripravili o všetku silu ukrytú v kvadricepsoch a lýtkach. Po tejto krásnej rozcvičke indikátor vytrvalosti výstražne blikal červenou farbou a ja som sa sám seba pýtal, kde je "občerstvovačka". Namáhavé hľadanie, našiel som ju a vedel som, že som v polke trati. Kopol som do seba Carbonex a plný energie (teda so zbytkami energie a sladkým pocitom v ústach) som vyrazil zdolať druhú polovicu 2012 Spartan Race Slovakia.


Tá bola podľa mňa jednoduchšia - beh bol plynulejší, prekážky krásne. Najviac som si však užíval posledných 700 metrov, kde bolo na futbalovom ihrisku dokonca 9 prekážok. Prvou z nich bol šplh lanom - čakal som, že to bude jednoduché keďže šplh bez použitia nôh som si skúšal a na zvolenú dĺžku som si trúfal. Chytil som lano a hľadal uzly, aby som sa mohol zaprieť. Vybral som si nešťastne prvé lano, ktoré bolo najviac používané a najviac klzské - zvládol som aj takúto nástrahu a tešil sa z posledných metrov. Plazenie pod drôtmi s odpozeranou technikou z videí mi pomohlo predbehnúť peknú hŕstku ľudí, šmýkalka, oštep, gladiátori, endorfíny ... 1:11 na časomiere, medaila, priatelia, relax. A najlepší pocit, aký som za posledný čas mal. Napriek kŕčom v lýtku, s úsmevom, spokojný. O rok (ak bude možnosť), to vidím určite na ďalší Spartan Race a s lepším výsledkom! Už viem, ako koncipovať prípravu. Tak ... na koniec vďaka EastLabs-u za podporu a taktiež Rebel’s Gymu v Košiciach za rozvoj kondície.


Trať najrýchlejšie zdolal Kanaďan Bédard Marc-André a to za necelých 46 minút. Kompletné výsledky akcie nájdete TU.

Máme pre Vás pripravený aj exkluzívny materiál v podobe videa a foto galérie. Vychutnajte si video našej produkcie z najextrémnejšej akcie tohto roku na Slovensku!



Zdroj: eastlabs.biz
Foto: Veronika Takácsová
Video: TTNsi production

Celú galériu nájdeš TU

Galéria





Hľadať

Reklama