IMS slackline World Cup 2010


Bang.sk

Aj tento rok sa International Mountain Summit konal v Brixene a s touto veľkou akciu boli spojené aj majstrovstvá sveta v slackliningu!

Dav v novo transformovanej boulder hale bol rozvášnaný hneď od začiatku! Povzbudení dvoma hostiteľmi a podporovaný stuttgartským sound systémom ´Suzlic Stereo´ súťažiaci od začiatku ukazovali, prečo patria ka najlepším na svete. Súťažilo sa systémom jeden na jedného a v prvom battli sa stretli Andy Lewis a Nick ten Hoopen - Andy zvíťazil v súboji nastavenom na dobu štyroch minút. V druhom battli Luis Meier dokázal poraziť Azkana z Japonska. Bernd Hassmann to mal veľmi ťažké proti Janekovi z Poľska, ale nakoniec sa mi ho podarilo zdolať. Momovi sa potom podarilo poraziť celkovo druhého v poradí WorldCupu a jedného z favoritov Felixa Hachfelda.

S každým battlom sa výkony slacklinerov stupňovali a nálada vo vypredanej hale sa pumpovala každú minútu. Po jednej hodine dychvyrážajúcich trikov sa to stalo realitou: 15 ročný Maurice "Momo" Wiese stál proti Andymu Lewisovi, víťazovi WorldCupu v Mníchove a Friedrichshafene.
Kto bude mať najsilnejšie nervy v tejto situácii? Kto ustojí rozhodujúce triky v pravú chvíľu? Všetci v sále boli na nohách, povzbudzujúc finalistov... Potom, čo Andy ustál jeho "Backflip" dokonale, o víťazovi sa zdalo byť rozhodnuté. Ale, Momo najprv odpovedal s "Backflipom", nasleduje "Sick Nasty" a jeho "360 to Double Kneedrop" a rozhodnúť museli traja rozhodcovia. Víťazom sa nakoniec stáva 15 ročný Momo Wiese, ktorý berie aj prémiu 1000€. Druhý končí Andy Lewis s prémiou 500€ a na treťom mieste sa umiestňuje Bernd Hassmann s prémiou 250€.

Výsledky:
1. Murice ´MoMo´ Wiese, Nemecko
2. Andy Lewis, USA
3. Bernd Hassmann, Nemecko

Pozri video z tohto zaujímavého eventu..



Zdroj: ims.bz
Video: youtube.com
Foto: ims.bz