Predstavujeme: Gibbon Funline 15m set


Bang.sk

Z rôznych setov od Gibbonu si dnes predstavíme jeden určený pre začiatočníkov a najmenších. Popruh modrej farby má hravý dizajn a volá sa Gibbon Funline.

Gibbon Funline 15m set
To, čo z neho robí slackline vhodný pre začiatočníkov a deti nie je len jeho farba a dizajn. Tento popruh má dve špecifické vlastnosti. Po prvé, je oveľa statickejší a stabilnejší ako ostatné popruhy. Práve vďaka tomu sa začiatočníkom podarí ľahšie "skrotiť" slackline pod svojími nohami. Druhou výhodou popruhu je jeho odolnosť. Lano je široké 50mm ako všetky ostatné, je však hrubšie, a teda odolnejšie voči správaniu neskúseného slacklinera.


Bezpečnosť

Keďže tento popruh je určený aj pre deti, rozhodli sme sa v tomto článku klásť dôraz aj na bezpečnosť pri tomto krásnom športe. Zásad bezpečnosti je viacero a všetky sú rovnako dôležité!
Vždy len jeden. Na napnutom slackline môže naraz chodiť len jedna osoba. Ostatní by si mali držať bezpečný odstup aspoň 1 meter. Táto zásada platí aj pri montáži a demontáži slackline-u, ktorú by mala vykonávať len jedna osoba.
Pozor na račňu. V račni sa sústreďujú veľké sily, ktoré pri nepozornosti môžu spôsobiť škaredé poranenia. Vždy preto dbajte na zvýšenú opatrnosť pri manipulácií s ňou. Uistite sa, že zub západky dosadol ako má a nikdy nechoďte po slackline ak račňa nie je uzavretá. To znamená, že páka račne je nasmerovaná smerom od popruhu, ktorý sa napína. Z tejto polohy sa páka račne bez potiahnutia poistky nedá uvoľniť.
Ak sú v blízkosti deti, treba dbať na to, aby sa račne pre istotu vôbec nechytali, alebo sa k nej ani nepribližovali. Naše skúsenosti vravia, že ich to stále láka.
Nie príliš vysoko. Každý slackliner by sám mal odhadnúť ako vysoko od zeme môže napnúť svoj slackline, aby si pri páde neublížil. V začiatkoch odporúčame napínať slackline na kratšie vzdialenosti (7-8 metrov) a zhruba vo výške kolena.

Dúfame, že sa vám nič nestane a užijete si začiatky tohto krásneho športu!
Mushroom. sk



Zdroj: Mushroom.sk
Video: youtube.com