Prvý Čech vo svetovej sérii Red Bull Cliff Diving...


Bang.sk

Michal Navrátil pochádza z Českej republiky. Má 25 rokov a adrenalín, rovnako ako cestovanie, tvorí prevažnú náplň jeho doterajšieho života. Miluje výzvy a akrofóbiou (strachom z výšok), určite netrpí. Je historicky prvý Čech vo svetovej sérii Red Bull Cliff Diving a jedným z najviac sa zlepšujúcich skokanov s troma úspešnými umiestneniami v prvej šestici a víťazstvom na kvalifikácii v Austrálii.

Keď mal Michal 16 rokov, začal súťažiť na High Jump. Zvíťazil a toto víťazstvo ho motivovalo k tomu, aby sa aj na ďalší rok vrátil do bazénu a opäť začal na svojom skákaní pracovať. Pravidelne sledoval s kamarátmi Red Bull Cliff Diving v televízii a jeho snom bolo raz k nim patriť a súťažiť so skokanmi z celého sveta. Po pár rokoch driny a práce sa mu to aj podarilo.
Súťažiť v Cliff Divingu začal, keď mal 18 rokov na európskom šampionáte vo Švajčiarsku 2004 a potom v roku 2008 bol pozvaný na prvú sériu Red Bull Cliff Diving.



Tento rok sa pre Michala začal v celku úspešne. V prvých pretekoch Red Bull Cliff Diving svetovej série 2011, ktoré sa konali na Veľkonočných ostrovoch - Rapa Nui v Chile sa umiestnil na 5.mieste. Druhé preteky sa konali na stredoamerickom poloostrove Yucatán - Mexico, kde sa mu bohužiaľ nevydaril posledný skok, ktorý ho dostal na 5.miesto. V tretej zastávke svetovej série si v Aténach - Grécku získal skvelé tretie miesto.



Zdroj: redbull.sk
Foto: freeride.cz
Video: youtube.com