Damien Walters


Bang.sk

Damien Gareth Walters sa narodil 6. Apríla 1982 v Derby, Veľká Británia. Je profesionálny kaskadér, tréner gymnastiky a free runner.



Reprezentoval Veľkú Britániu v gymnastike až do roku 2007, keď sa rozhodol odísť z profesionálnej scény. Najvyššie sa v rankingu nachádzal na štvrtom mieste svetového rebríčka, k ďalším športovým úspechom môžme zaradiť majstra sveta a Európy v družstvách.

Ako sám spomína, už ako 4 ročný sa pokúsil o frontflip na tráve pred domom. Nebol však úspešný, čo viedlo jeho matku zapísať ho na gymnastiku. Damien má už viac ako 20 ročné skúsenosti s tréningom, momentálne trénuje 3-4 hodiny denne.

Kedže je veľmi gymnasticky aj pohybovo nadaný, tak mnoho prvkov, pohybov a trikov z free runningu zvládal veľmi ľahko a prirodzene. Veľký boom a záujem o jeho osobu prišiel po vydaní showreel videa v roku 2007. Po tejto prezentácii ho kontaktoval skaut Jackieho Chana. Nakoľko medzičasom skončil so závodnou gymnastikou, tak sa mohla naplno rozbehnúť jeho kariéra profesionálneho kaskadéra. O úspechoch aj na tomto poli svedčí ocenenie Taurus World Stunt Award 2010 v kategórii Best Fight za scénu k filmu Ninja Assassin. Damien sa objavil ako kaskadér vo filmoch ako Hellboy II, Kick-Ass, Scott Pilgrim vs. the World, I Am Number Four, The Eagle, Blitz, Captain America: The First Avenger.

Damien Walters je populárny aj na Youtube, kde účinkoval spolu s Timom Shieffom v sérii The Walters & Shieff Show. Tak isto každoročné showreel videá sa tešia nesmiernej sledovanosti. A či si Damien zaslúži celosvetovú popularitu, už posúďte sami...











Zdroj: streetstunts.net

Video: youtube.com

Foto: killsometime.com